over mij

lea

Het zenuwstelsel stuurt ons denken, ons gedrag, onze gevoelens en de sensaties in ons lichaam aan en reageert op onze zintuiglijke waarnemingen. Het heeft mij in mijn persoonlijke ontwikkeling veel verdieping gebracht om de reacties van mijn autonome zenuwstelsel te leren kennen. In mijn werk laat ik mij graag inspireren door de polyvagaal theorie en het werk van Stephen Porges, Deb Dana, Peter Levine ea.

In mijn leven zingt 'bewustwording' op allerlei vlakken door. Dat uit zich oa in mijn actieve deelname in de klimaatbeweging, als activist en vrijwilliger bij Extinction Rebellion. Ik ben nauw betrokken bij XR therapeuten & psychologen en houdt me bezig met klimaatrechtvaardigheid en de impact van de klimaat- en ecologische crisis op ons mens zijn. Met mijn praktijk ben ik aangesloten bij Stichting Klimaatpsychologie.

Ik heb een achtergrond als autonoom fotograaf en laat mij raken door dingen die ik om mij heen zie en observeer. Ik geniet van musea en kunst. Daarnaast hou ik van zwemmen en dansen, en kom ik tot rust in de natuur.


Met mijn partner en zoon woon ik in Amsterdam Oost.

Filosofie

In mijn werk als lichaamsgericht therapeut laat ik me leiden door het verlangen van de mens naar heelheid en verbinding.

Tijdens ons leven doen we ervaringen op die we meedragen volwassenheid in.

Traumatische ervaringen kunnen leiden tot aangepaste en ongezonde gewoonten en overtuigingen, en onze ervaringen uit het verleden beïnvloeden onze huidige realiteit en de impulsen en reacties van ons lichaam.

Het is mijn doel om je te helpen je zelfbewustzijn te vergroten om nieuwe functionerende delen van jezelf te verwelkomen en te integreren. Ik hecht er waarde aan je vanuit mijn menselijkheid tegemoet te treden.

Ik geloof dat de uitdagingen die we in ons leven tegenkomen bedoeld zijn om ons wat uit te rekken en te laten groeien, om ons te leiden naar heelheid, om verloren delen te herwinnen, en onze behoeftes serieus te nemen, om jezelf te leren omarmen, gedrag dat je niet langer dient los te laten en dichter bij je oorsponkelijke impulsen te leven.

Als therapeut herken ik de zoektocht naar heelheid en authenticiteit. Het kan een spannend proces zijn om jezelf te verkennen, angsten onder ogen te komen en het vraagt moed om dat wat in je leeft in contact te brengen met een aanwezige ander.

Het doel van het therapeutische traject is om meer levendigheid, verbinding en plezier in je leven te brengen, maar ook om behoeften en grenzen te herkennen en daar op een liefdevolle manier over te leren communiceren.

.

““Neuroscience research shows that the only way we can change ​the way we feel is by becoming aware of our inner experience and learning to befriend what is going on inside ourselves.” — Bessel van der Kolk

opleidingen/ trainingen

Somatic Experiencing (SE) Practitioner - bij Bodymind Opleidingen - heden

NARM Practitioner - NeuroAffective Relational Model ® bij Bodymind Opleidingen 2023

Therapeut Integrated Psychotherapy bij Bodymind Opleidingen – 2024

Training schaamte, schuld & identiteit / Michael Mokrus (NARM) bij AUMM Instituut - 2021

Cursus Pre- & Perinatal Trauma (online) - Integral Somatic Psychology (ISP) Raja Selvam 2021

Interne opleiding RIOzorg (Regionaal Instituut voor Ontwikkelingsproblemen) - 2012

Fotografie vakopleiding & specialisatie autonome kunst - 2009

Social Work (SPH) – 2005

relevante werkervaring

Lichaamsgerichte therapie - Praktijk Lea Groeliker

Ambulant hulpverlener - RadarPedagogiek

Creatieve kindercoaching - Praktijk Zwaan & Bloem

Dyslexie behandelaar - RID (Regionaal Instituut voor Dyslexie)

Dyslexie begeleider - Fons Vitae Lyceum

Pedagogisch hulpverlener ASS - basisonderwijs

Ambulant gezinsbegeleider - MEE Arnhem

Jongerenwerker - buurtwerk Arnhem

Pedagogisch hulpverlener - Stichting Vluchtelingenwerk Midden Nederland

kvk 60105216

registertherapeut RBCZ

beroepsvereniging SBLP + CATvergoedbaar

Aangesloten bij GAT geschillen

Als CAT-vergoedbaar therapeut werk ik volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Ik val als CAT-vergoedbaar therapeut onder Wkkgz klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Klik hier voor meer informatie over de klachtenregeling.


Privacy
Ik ga zorgvuldig om met jou en je persoonlijke gegevens. In mijn privacyverklaring lees je hoe ik dat doe.