over mij

Ik ben sensitief voor signalen uit mijn omgeving en voor de gevoelens van anderen. In mijn werk graviteer ik meestal richting sociale of hulpverlenende activiteiten, waarbij visualiseren en creativiteit mijn specialiteiten zijn.

Mijn studie Social Work (SPH) in Nijmegen leerde me creatieve middelen inzetten om contact te maken met doelgroepen waar ik mee werkte. Als hulpverlener werkte ik in diverse functies, voornamelijk in 1-op-1 begeleiding. Als lichaamsgericht coach en (aspirant) therapeut laat ik mij inspireren door mijn eigen ervaringen binnen het werkveld, en gaat mijn interesse uit naar vroegkinderlijk (ontwikkelings)trauma. Ik laat mij oa inspireren door het werk van Peter Levine (Somatic Experiencing/ SE), Laurence Heller (NARM) en Stephen Porges (polyvagaal theorie).

Naast bovenstaande interessegebieden begeleid ik mensen met groeivragen en hun behoefte om meer in contact te gaan staan met hun innerlijke belevingswereld.

lea

stilleven

Fotografie is voor mij een creatief middel om gevoelens die voor mij onbespreekbaar waren tot uiting te brengen. Ervaringen waar ik geen woorden voor kon vinden. Deze visualisaties waren (toen nog onbewust) een afdruk van de toestand van mijn lijf. In mijn geval goed verborgen en voor niemand zichtbaar. Zo bleef ik vele jaren ‘stil’ met als gevolg dat ik steeds meer in mijn hoofd ging leven.

Toen er een nieuwe hoofdstuk in mijn leven begon door de bevalling van mijn zoon, met alle overweldigende gevoelens en signalen van het lichaam die daarbij horen, werd ik gedwongen terug te keren naar de storm aan gevoelens en emoties die stroomden in mijn fysieke centrum.

In mijn zoektocht kwam ik in aanraking met lichaamsgerichte therapie. Hier leerde ik opnieuw de signalen van mijn lichaam volgen. Ik mocht woorden geven aan mijn belevingswereld en naar mijn eigen patronen kijken. Ik vond de woorden voor mijn gevoel en emoties, en leerde om vanuit mijn hoofd, weer terug te gaan naar het lijf en op zoek te gaan naar de kern die mij Lea maakt.

herontmoeting met jezelf

Een kind wordt geboren als authentiek persoon. Door omgeving en opvoeding word je gevormd in een mal die door omstandigheden in meer of mindere mate aansluit bij jouw natuurlijk vorm. De reis van jouw aangeleerde vorm naar jouw natuurlijke zijn is niet altijd makkelijk, maar de sleutel ligt in het luisteren naar de wijsheid van jouw lichaam.

Ik help je graag om weer in contact te komen met die wijsheid. Dit doen we door steeds weer af te stemmen op wat er in je lijf gebeurt, in het hier en nu. We gaan luisteren naar de taal van jouw lichaam. Om achter die taal te komen, doen we verschillende oefeningen ter ontdekking. Dit zijn o.a. bio-energetische oefeningen, ademhalingsoefeningen, bodydrama, Gestalt en bewegingsoefeningen. De weg naar binnen is er een die moed vergt, maar waarin je niet alleen staat en die je uiteindelijk veel vrijheid oplevert.

Ik ontmoet je graag

opleidingen/ trainingen

Therapeut Integrated Psychotherapy bij Bodymind Opleidingen – (heden)

Training schaamte, schuld & identiteit / Michael Mokrus (NARM) bij AUMM Instituut - 2021

Cursus Pre- & Perinatal Trauma (online) - Integral Somatic Psychology (ISP) Raja Selvam 2021

Interne opleiding RIOzorg (Regionaal Instituut voor Ontwikkelingsproblemen) - 2012

Fotografie vakopleiding & specialisatie autonome kunst - 2009

Social Work (SPH) – 2005

Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD) -propedeuse - 2001

HAVO St. Ludger College 2000

relevante werkervaring

Lichaamsgerichte therapie & coaching - Praktijk Lea Groeliker

Ambulant hulpverlener - RadarPedagogiek

Creatieve kindercoaching - Praktijk Zwaan & Bloem

Dyslexie behandelaar - RID (Regionaal Instituut voor Dyslexie)

Dyslexie begeleider - Fons Vitae Lyceum

Pedagogisch hulpverlener ASS - basisonderwijs

Ambulant gezinsbegeleider - MEE Arnhem

Jongerenwerker - buurtwerk Arnhem

Pedagogisch hulpverlener - Stichting Vluchtelingenwerk Midden Nederland

beroepsvereniging

aangesloten bij SBLP, Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeorienteerde (Psycho)therapie

kvk

60105216