over mij

Lea

Ik woon met mijn partner en zoon in Amsterdam Oost.

In mijn leven zingt bewustwording en zingeving op allerlei vlakken door. Dat uit zich ook in het vrijwilligerswerk dat ik doe voor de klimaatbeweging. Ik ben therapeut bij Extinction Rebellion en ik houd me bezig met klimaatrechtvaardigheid en de impact van de klimaat- en ecologische crisis op ons mens zijn.


Hoe gaan we om met een wereld waarin tijdens ons leven zoveel verlies van leven plaatsvindt?
Over dit onderwerp en klimaatbewustzijn in de therapeutische praktijk schreef ik mijn afstudeerscriptie voor de opleiding Integrated Psychotherapy. Het doorvoelen van mijn eigen (klimaat)emoties en de bewustwording die ik kreeg door me te verdiepen in de impact van klimaatontwrichting beweegt me ertoe om me zoveel mogelijk in te zetten voor al het moois dat leven is.

Emoties die relateren aan de klimaat- en ecologische crisis zeggen iets over onze gezonde emotionele betrokkenheid en onze mogelijkheid om verbinding te maken met de wereld om ons heen.

De impact van de klimaat- en ecologische crisis op de gezondheid van mensen is enorm groot. Ik zie het als mijn verantwoordelijk om mensen en overheid hiervan bewust te maken. Ik ga daarom zelf regelmatig de straat op met collega's. Door actie te voeren en in beweging te komen, door mijn stem te gebruiken voel ik me een deel van de oplossing. Het verbinden met anderen die dezelfde gevoelens ervaren geeft me steun en kracht en bovenal hoop.

Met mijn praktijk ben ik aangesloten bij Stichting Klimaatpsychologie.

.

Filosofie

Ik geloof dat ieder mens diep verlangt naar verbinding met zichzelf, anderen en de wereld om zich heen.

Het grootste deel van onze zelfontdekking gebeurt via interacties met anderen.
Onze relationele en emotionele wonden ontstaan ook in contact -of bij gebrek aan contact- met anderen.

Na intense (traumatische) ervaringen proberen we vaak onze gevoelens en herinneringen te vermijden (wegdrukken of niet voelen). Het kan spannend voelen om weer contact te maken met het lijf, daar waar onze emoties, gevoelens en sensaties huizen.

Ik herken de zoektocht naar heelheid en verbinding, de zoektocht naar jezelf en je plek in de wereld. Jezelf beter leren kennen, angsten onder ogen komen, voorbij schaamte bewegen, je stem vinden en je hart openen. Dat vraagt om een beweging die opent en waarin je je kwetsbaar toont. Het helen van relationele en emotionele wonden vindt plaats in verbinding met jezelf en met een veilige, aanwezige ander.

Het getuigd van liefde en moed om in ontmoeting met een therapeut stappen naar heling te zetten.

Nieuwe ervaringen

Ik hecht er waarde aan om het proces samen vorm te geven, dus het uitgangspunt is dat jij jezelf inbrengt en het zelfonderzoek aangaat. Ik begeleid je daarin op een open en nieuwsgierige wijze. Sessies gaan over plezier, verbinding, verdriet, kracht, gemis, spelen, pijn, liefde, beweging, vrijheid en het opdoen van nieuwe ervaringen in contact.

“Neuroscience research shows that the only way we can change ​the way we feel is by becoming aware of our inner experience and learning to befriend what is going on inside ourselves.” — Bessel van der Kolk

relevante opleidingen/ trainingen

Somatic Experiencing (SE) Practitioner - bij Bodymind Opleidingen - heden

NARM Practitioner - NeuroAffective Relational Model ® bij Bodymind Opleidingen 2023

Therapeut Integrated Psychotherapy bij Bodymind Opleidingen – 2023

Training Shame, guilt & identity / Michael Mokrus bij AUMM Instituut - 2021

Training Pre- & Perinatal Trauma (online) - Integral Somatic Psychology (ISP) Raja Selvam 2021

Interne opleiding RIOzorg (Regionaal Instituut voor Ontwikkelingsproblemen) - 2012

Social Work (SPH) – 2005

kvk 60105216

registertherapeut RBCZ

beroepsvereniging SBLP + CATvergoedbaar

Aangesloten bij GAT geschillen

Als CAT-vergoedbaar therapeut werk ik volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Ik val als CAT-vergoedbaar therapeut onder Wkkgz klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Klik hier voor meer informatie over de klachtenregeling.


Privacy
Ik ga zorgvuldig om met jou en je persoonlijke gegevens. In mijn privacyverklaring lees je hoe ik dat doe.