over mij

Het zenuwstelsel stuurt ons denken, ons gedrag, onze gevoelens en de sensaties in ons lichaam aan en reageert op onze zintuiglijke waarnemingen. Het heeft mij in mijn persoonlijke ontwikkeling veel verdieping gebracht om de reacties van mijn autonome zenuwstelsel te leren kennen. In mijn werk laat ik mij graag inspireren door de polyvagaal theorie en het werk van Stephen Porges, Deb Dana, Peter Levine ea.

Ik heb een achtergrond als autonoom fotograaf en laat mij raken door dingen die ik om mij heen zie en observeer. Ik geniet van musea en kunst. Daarnaast hou ik van zwemmen en dansen, en kom ik tot rust in de natuur. Bergen, bos, mos, water en mooie luchten; heerlijk. In mijn leven zingt 'bewustwording' op alle vlakken door. Dat uit zich oa in mijn actieve deelname, als activist en vrijwilliger bij Extinction Rebellion. Met mijn praktijk ben ik tevens aangesloten bij Stichting Klimaatpsychologie.

lea

stilleven

Lang heb ik fotografie gebruikt om ervaringen waar ik geen woorden voor kon vinden te uiten. Deze visualisaties waren (toen nog onbewust) een afdruk van de toestand van mijn lijf. In mijn geval goed verborgen en voor niemand zichtbaar. Zo bleef ik vele jaren ‘stil’ met als gevolg dat ik steeds meer in mijn hoofd ging leven en in het dagelijks leven veel angst ervaarde.

Toen er een nieuwe hoofdstuk in mijn leven begon door de bevalling van mijn zoon, met alle overweldigende gevoelens en signalen van het lichaam die daarbij horen, ben ik in mijn zoektocht in aanraking gekomen met lichaamsgerichte therapie. Hier leerde ik opnieuw de signalen van mijn lichaam volgen.

Een van de ontdekkingen die ik deed was dat ik niet kon opmerken hoeveel schrik er in mijn lichaam zat. Ik heb gaandeweg geleerd om weer af te stemmen op mijn lichaam; die hervonden innerlijke wijsheid is nu mijn grote raadgever.

Een van de mooiste ervaringen die ik heb opgedaan is dat wanneer ik meer in verbinding ben met mijzelf, ik diepere verbindingen aan kan gaan met de mensen om mij heen.

“Being able to feel safe with other people is probably the single most important aspect of mental health; safe connections are fundamental to meaningful and satisfying lives.”

— Bessel van der Kolk

herontmoeting met jezelf

Een kind wordt geboren als authentiek persoon. Door omgeving en opvoeding word je gevormd in een mal die door omstandigheden in meer of mindere mate aansluit bij jouw natuurlijk vorm. De reis van jouw aangeleerde vorm naar jouw natuurlijke zijn is niet altijd makkelijk. Een belangrijke sleutel is om weer te gaan luisteren naar de stem van je lichaam. Dat luisteren doen we door steeds weer af te stemmen op wat er in je lijf gebeurt, in het hier en nu. Uitgangspunt is dat we op een liefdevolle manier nieuwsgierig zijn naar wat er in ons leeft en onze aandacht richten op onze fysieke waarnemingen, gevoelens, emoties en onze gedachten. Ik bied je een veilige plek waarin je in alle openheid kunt onderzoeken wat er in jou leeft.

Ik ontmoet je graag

opleidingen/ trainingen

NARM Practitioner - NeuroAffective Relational Model ® bij Bodymind Opleidingen 2023

Therapeut Integrated Psychotherapy bij Bodymind Opleidingen – (heden)

Training schaamte, schuld & identiteit / Michael Mokrus (NARM) bij AUMM Instituut - 2021

Cursus Pre- & Perinatal Trauma (online) - Integral Somatic Psychology (ISP) Raja Selvam 2021

Interne opleiding RIOzorg (Regionaal Instituut voor Ontwikkelingsproblemen) - 2012

Fotografie vakopleiding & specialisatie autonome kunst - 2009

Social Work (SPH) – 2005

Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD) -propedeuse - 2001

HAVO St. Ludger College 2000

relevante werkervaring

Lichaamsgerichte therapie - Praktijk Lea Groeliker

Ambulant hulpverlener - RadarPedagogiek

Creatieve kindercoaching - Praktijk Zwaan & Bloem

Dyslexie behandelaar - RID (Regionaal Instituut voor Dyslexie)

Dyslexie begeleider - Fons Vitae Lyceum

Pedagogisch hulpverlener ASS - basisonderwijs

Ambulant gezinsbegeleider - MEE Arnhem

Jongerenwerker - buurtwerk Arnhem

Pedagogisch hulpverlener - Stichting Vluchtelingenwerk Midden Nederland

beroepsvereniging SBLP

kvk 60105216

klachten WKKGZ via SBLP