sessies

Elk lichaam vertelt een verhaal. Probeer eens met aandacht naar een persoon in je omgeving te kijken. Wat zie je? Een voorovergebogen houding, of juist rechtop? Maakt de persoon oogcontact, of blik naar de grond? Ontspannen handen, of onrustige vingers? Hoe beweegt het lijf? Alle signalen die het lichaam geeft zeggen wat over je levenservaringen, je overtuigingen, angsten, of blokkades. Elk mens draagt dit met zich mee. Bewust, maar ook onbewust.

Jouw lijf vertelt jouw verhaal. Hoe je de wereld ervaart uit zich in signalen en uitingsvormen van je lichaam. Het maakt je lichaam niet uit of jij je daarvan bewust bent, het is er.

In een Integrated Psychotherapy sessie onderzoeken we jouw unieke manier van in de wereld staan. We maken gebruik van de karakterstijlen van Reich & Lowen. We werken met blokkades (op emotioneel/ lichamelijk/mentaal vlak) en kijken naar je overlevingspatronen en maskers. Je ontdekt welke patronen of mechanismen, die vaak op jonge leeftijd met een reden zijn ontstaan, een rol spelen in je dagelijks leven. Door middel van de methoden werken we toe naar meer expressie en levendigheid. Daarnaast gaan we op zoek naar jouw overtuigingen en stellen ze ter discussie. Die kritische stemmen die je zo goed kent, spreken die eigenlijk wel de waarheid?

Methoden die bij Integrated Psychotherapy gebruikt worden zijn; bewegingsoefeningen (Bio-Energetica), Ademwerk & Bodydrama.

Integrated

Psychotherapy

NARM (NeuroAffective Relational Model)

'Connection: Our deepest Desire and Our Greatest Fear'. - Laurence Heller

NARM is een therapeutische werkwijze die gericht is op het bevorderen van het vermogen om verbinding en levendigheid te vergroten. Het model richt zich op 5 biologische basisbehoeftes die van essentieel belang zijn voor ons lichamelijk en emotioneel welzijn. De behoefte aan verbinden/ afstemming/ vertrouwen/ autonomie/ en liefde & seksualiteit. Afhankelijk van de mate waarin de 5 biologische basisbehoeften op jonge leeftijd zijn vervuld (of niet), worden diverse patronen (overlevingsstijlen) in werking gezet.

NARM sessies beginnen met een wens of verlangen. Bijvoorbeeld om 'het' anders te doen op het gebied van relateren. Vanuit het verlangen bekijken we samen wat je tegenhoudt. Hierin komen er patronen ‘boven water’ en de bijbehorende conflicten of dilemma’s; maar ook de behoeften. We zoeken samen naar een manier om de conflicten los te laten en de behoeften te vervullen. Je zult dan merken dat je je minder hoeft te identificeren met de overlevingspatronen. Vaak vraagt dit om in te zien dat de ‘angsten’ in het hier en nu niet zoveel controle op je hoeven te hebben dan dat ze vroeger hadden. Binnen NARM werken we met het volwassen bewustzijnsperspectief. NARM ontwikkelt het mindfull gewaarzijn van het lichaam en richt zich op het vergroten van het vermogen tot zelfregulatie.

oefensessies

Omdat ik met een vervolgopleiding bezig ben en mijn nieuwe vaardigheden wil verdiepen, bied ik de komende periode, naast mijn reguliere sessies, ook oefensessies aan tegen een gereduceerd tarief. Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent om oefensessies te volgen.

“ Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie.”

Carl Gustav Jung

locatie

Ik werk in Amsterdam.

De sessies vinden plaats in mijn sessieruimte aan huis.

kosten

 • Kennismaking €45 (60 minuten)
 • Sessie €75
 • Oefensessies op aanvraag (min. van 5 sessies)
 • Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

  Het is (nog) niet mogelijk een gedeelte van de sessies vergoed te krijgen bij de zorgverzekering.

  annuleren of verzetten

  Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24u voor de afgesproken tijd. Daarna wordt de helft van het bedrag in rekening gebracht.

  locatie & kosten

  aanmeldings

  procedure

  kennismakingsgesprek

  Een klik tussen jou en mij is een belangrijk element voor het welslagen van het therapeutisch proces. Kennis maken en ervaren of die klik er is is de eerste stap.

  Voelen we beide een 'ja' en is er voldoende vertrouwen in een vervolg, dan plannen we een vervolgsessie in.

  vervolgsessie

  We zetten je wens centraal; wat zou je willen bereiken in de sessies samen, heb je daar een beeld bij of een gevoel? Zijn er gedachten over of is er een verlangen voelbaar?

  Van hieruit onderzoeken we wat er in de weg staat om hier vorm aan te geven in je dagelijks leven.

  behandelovereenkomst

  De behandelovereenkomst

  Onze afspraken worden concreet gemaakt in een behandelovereenkomst.

  Ik zie onze samenwerking als een co-creatie; je bent en blijft ten alle tijde actief betrokken bij je eigen ontwikkeling.

  maak een afspraak