sessies

Elk lichaam vertelt een verhaal. Probeer eens met aandacht naar een persoon in je omgeving te kijken. Wat zie je? Een voorovergebogen houding, of juist rechtop? Maakt de persoon oogcontact, of blik naar de grond? Ontspannen handen, of onrustige vingers? Hoe beweegt het lijf? Alle signalen die het lichaam geeft zeggen wat over je levenservaringen, je overtuigingen, angsten, of blokkades. Elk mens draagt dit met zich mee. Bewust, maar ook onbewust.

Jouw lijf vertelt jouw verhaal. Hoe je de wereld ervaart uit zich in signalen en uitingsvormen van je lichaam. Het maakt je lichaam niet uit of jij je daarvan bewust bent, het is er.

In sessies onderzoeken we jouw unieke manier van in de wereld staan. We werken met blokkades (op emotioneel/ lichamelijk/mentaal vlak) en kijken naar je overlevingspatronen en maskers. Je ontdekt welke patronen of mechanismen, die vaak op jonge leeftijd met een reden zijn ontstaan, een rol spelen in je dagelijks leven. Uiteindelijk met als doel om meer expressie en levendigheid te ervaren. Samen gaan we op zoek naar jouw overtuigingen en stellen ze ter discussie. Die kritische stemmen die je zo goed kent, spreken die eigenlijk wel de waarheid?

Methoden die bij Integrated Psychotherapy gebruikt worden zijn; bewegingsoefeningen (Bio-Energetica), Ademwerk & Bodydrama.

Integrated Psychotherapy

NARM (NeuroAffective Relational Model®)

'Connection: Our deepest Desire and Our Greatest Fear'. - Laurence Heller

NARM biedt een therapeutisch model dat gericht is op het bevorderen van het vermogen om verbinding en levendigheid te vergroten. Het model richt zich op 5 biologische basisbehoeftes die van essentieel belang zijn voor ons lichamelijk en emotioneel welzijn. De behoefte aan verbinden/ afstemming/ vertrouwen/ autonomie/ en liefde & seksualiteit.

Verbinding: We voelen dat we thuishoren in de wereld. We staan ​​in contact met ons lichaam en onze emoties en zijn in staat tot consistente verbinding met anderen.

Afstemming: Ons vermogen om te weten wat we nodig hebben en om de overvloed die het leven biedt te herkennen, ernaar uit te reiken en in ons op te nemen.

Vertrouwen: We hebben een inherent vertrouwen in onszelf en anderen. We voelen ons veilig genoeg om een ​​gezonde onderlinge afhankelijkheid met anderen mogelijk te maken.

Autonomie: We kunnen nee zeggen en grenzen stellen aan anderen. We spreken onze mening uit zonder schuldgevoel of angst.
Liefde-seksualiteit: Ons hart is open en we zijn in staat om een ​​liefdevolle relatie te integreren met een vitale seksualiteit.

Herontmoeting met jezelf

Een kind wordt geboren als authentiek persoon. Door omgeving en opvoeding word je gevormd in een mal die door omstandigheden in meer of mindere mate aansluit bij jouw natuurlijk vorm. De reis van jouw aangeleerde vorm naar jouw natuurlijke zijn is niet altijd makkelijk. Een belangrijke sleutel is om weer te gaan luisteren naar de stem van je lichaam. Dat luisteren doen we door steeds weer af te stemmen op wat er in je lijf gebeurt, in het hier en nu. Uitgangspunt is dat we op een liefdevolle manier nieuwsgierig zijn naar wat er in ons leeft en onze aandacht richten op onze fysieke waarnemingen, gevoelens, emoties en onze gedachten. Ik bied je een veilige plek waarin je in alle openheid kunt onderzoeken wat er in jou leeft.

“ Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.”

Rumi

locatie & kosten

lokatie

praktijk aan huis, dinsdag t/m vrijdag, Amsterdam

tarieven

een sessie duurt 60 min, sessieprijs afhankelijk van je inkomen

eerste sessie kennismaking/ intake €80

Bij een inkomen lager dan €1200,- bruto per maand € 80

Bij een inkomen tussen € 1200 bruto en €2800,- bruto per maand € 90

Bij een inkomen hoger dan €2800,- bruto per maand € 100

Zakelijk tarief/ coaching € 110 (excl 21% btw)

vergoedingen

het is mogelijk een gedeelte van de kosten vergoed te krijgen als complementaire zorg vanuit de aanvullende verzekering (dit geldt niet voor coaching/ zakelijk).
in 2023 komen behandelingen van vergoedcare cat-therapeuten voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking vanuit het aanvullende pakket bij: zilveren kruis, avéro achmea, fbto, ozf, de friesland zorgverzekeraar, cz, ohra, czdirect, nationale nederlanden zorg, menzis, pma, anderzorg, de drie zorgkantoren groningen twente en arnhem, menzis zorgaanbod (mez), onvz

afzeggen

een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24u voor aanvang van de afgesproken tijd. daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht.

aanmeldings

procedure

kennismakingsgesprek

Een klik tussen jou en mij is een belangrijk element voor het welslagen van het therapeutisch proces. De eerste sessie is een intake waarin we kennismaken en ervaren of die klik er is. Ook proberen we je wens voor jezelf meer helder te krijgen. Voelen we beide een 'ja' en is er voldoende vertrouwen in een vervolg, dan plannen we een vervolgsessie in.

behandelovereenkomst

Als we na de intake een vervolg sessie inplannen, krijg je een aantal documenten opgestuurd, waaronder een behandelovereenkomst.

Na het invullen en ondertekenen starten we het traject. Na 5 sessies evalueren we samen en stellen we indien nodig het behandeldoel bij.

aanmelding

Via de contact pagina meld je jezelf aan voor een eerste kennismakingssessie/ intake.

Vermeld in je aanmelding in het kort een paar zinnen over jezelf en probeer te omschrijven wat je graag uit sessies zou willen halen voor jezelf.

maak een afspraak