sessies

Elk lichaam vertelt een verhaal. Probeer eens met aandacht naar een persoon in je omgeving te kijken. Wat zie je? Een voorovergebogen houding, of juist rechtop? Maakt de persoon oogcontact, of blik naar de grond? Ontspannen handen, of onrustige vingers? Hoe beweegt het lijf? Alle signalen die het lichaam geeft zeggen wat over je levenservaringen, je overtuigingen, angsten, of blokkades. Elk mens draagt dit met zich mee. Bewust, maar ook onbewust.

Jouw lijf vertelt jouw verhaal. Hoe je de wereld ervaart uit zich in signalen en uitingsvormen van je lichaam. Het maakt je lichaam niet uit of jij je daarvan bewust bent, het is er.

In therapie kijken we naar jouw unieke manier van reageren, naar je karakter en naar je lichaamshouding. Je ontdekt welke patronen of mechanismen, die vaak op jonge leeftijd met een reden zijn ontstaan, een rol spelen in je dagelijks leven. We stellen de vraag of ze je nu nog dienen. In dat licht gaan we op zoek naar jouw overtuigingen en stellen ze ter discussie. Die kritische stemmen die je zo goed kent, spreken die eigenlijk wel de waarheid?

Lichaamsgerichte

(psycho)therapie

In mijn sessies nodig ik je uit om oefeningen te doen die je meer in contact brengen met jezelf. Methoden die ik gebruik zijn; bewegingsoefeningen (soms met muziek), somatische meditaties, systematisch werk/ opstellingen, bio-energetische oefeningen, bodydrama, Gestalt en ademhalingsoefeningen.

Samen gaan we aan de slag om opnieuw te luisteren naar wat jou lichaam je te vertellen heeft en een nieuwe balans te vinden die je verder helpt in je leven.

oefensessies

Omdat ik met een vervolgopleiding bezig ben en mijn nieuwe vaardigheden wil verdiepen, bied ik de komende periode, naast mijn reguliere sessies, ook oefensessies aan tegen een gereduceerd tarief. Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent om oefencliënt te worden.

“ Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie.”

Carl Gustav Jung

locatie

Ik werk in Amsterdam.

De sessies vinden op maandag, woensdag en donderdag plaats in Amsterdam Oost (Watergraafsmeer), op woensdagmiddag werk ik in Amsterdam Centrum (Keizersgracht).

kosten

 • Kennismaking €45 (60 minuten)
 • Sessie €80
 • Oefensessie €60 (min. van 5 sessies)
 • Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

  Het is (nog) niet mogelijk een gedeelte van de sessies vergoed te krijgen bij de zorgverzekering.

  annuleren of verzetten

  Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24u voor de afgesproken tijd. Daarna wordt de helft van het bedrag in rekening gebracht.

  locatie & kosten

  aanmeldings

  procedure

  kennismakingsgesprek

  Een klik tussen jou en mij is een belangrijk element voor het welslagen van het therapeutisch proces. Kennis maken en ervaren of die klik er is is de eerste stap.

  Voelen we beide een 'ja' en is er voldoende vertrouwen in een vervolg, dan plannen we een vervolgsessie in.

  vervolgsessie

  We zetten je wens centraal; wat zou je willen bereiken in de sessies samen, heb je daar een beeld bij of een gevoel? Zijn er gedachten over of is er een verlangen voelbaar?

  Van hieruit onderzoeken we wat er in de weg staat om hier vorm aan te geven in je dagelijks leven.

  behandelovereenkomst

  De behandelovereenkomst

  Onze afspraken worden concreet gemaakt in een behandelovereenkomst.

  Ik zie onze samenwerking als een co-creatie; je bent en blijft ten alle tijde actief betrokken bij je eigen ontwikkeling.

  maak een afspraak