sessies

Elk lichaam vertelt een verhaal. Probeer eens met aandacht naar een persoon in je omgeving te kijken. Wat zie je? Een voorovergebogen houding, of juist rechtop? Maakt de persoon oogcontact, of blik naar de grond? Ontspannen handen, of onrustige vingers? Hoe beweegt het lijf? Alle signalen die het lichaam geeft zeggen wat over je levenservaringen, je overtuigingen, angsten, of blokkades. Elk mens draagt dit met zich mee. Bewust, maar ook onbewust.

Jouw lijf vertelt jouw verhaal. Hoe je de wereld ervaart uit zich in signalen en uitingsvormen van je lichaam. Het maakt je lichaam niet uit of jij je daarvan bewust bent, het is er.

In sessies onderzoeken we jouw unieke manier van in de wereld staan. We werken met blokkades (op emotioneel/ lichamelijk/mentaal vlak) en kijken naar je overlevingspatronen en maskers. Je ontdekt welke patronen of mechanismen, die vaak op jonge leeftijd met een reden zijn ontstaan, een rol spelen in je dagelijks leven. Uiteindelijk met als doel om meer expressie en levendigheid te ervaren. Samen gaan we op zoek naar jouw overtuigingen en stellen ze ter discussie. Die kritische stemmen die je zo goed kent, spreken die eigenlijk wel de waarheid?

Methoden die bij Integrated Psychotherapy gebruikt worden zijn; bewegingsoefeningen (Bio-Energetica), Ademwerk & Bodydrama.

Integrated Psychotherapy

NARM (NeuroAffective Relational Model®)

'Connection: Our deepest Desire and Our Greatest Fear'. - Laurence Heller

NARM biedt een therapeutisch model dat gericht is op het bevorderen van het vermogen om verbinding en levendigheid te vergroten. Het model richt zich op 5 biologische basisbehoeftes die van essentieel belang zijn voor ons lichamelijk en emotioneel welzijn. De behoefte aan verbinden/ afstemming/ vertrouwen/ autonomie/ en liefde & seksualiteit.

Verbinding: We voelen dat we thuishoren in de wereld. We staan ​​in contact met ons lichaam en onze emoties en zijn in staat tot consistente verbinding met anderen.

Afstemming: Ons vermogen om te weten wat we nodig hebben en om de overvloed die het leven biedt te herkennen, ernaar uit te reiken en in ons op te nemen.

Vertrouwen: We hebben een inherent vertrouwen in onszelf en anderen. We voelen ons veilig genoeg om een ​​gezonde onderlinge afhankelijkheid met anderen mogelijk te maken.

Autonomie: We kunnen nee zeggen en grenzen stellen aan anderen. We spreken onze mening uit zonder schuldgevoel of angst.
Liefde-seksualiteit: Ons hart is open en we zijn in staat om een ​​liefdevolle relatie te integreren met een vitale seksualiteit.

Sessies

We starten de sessie met je wens of verlangen. Bijvoorbeeld de wens om in verbinding te staan met je gevoelens of in contact met anderen je authentiek te uiten. Vanuit het verlangen bekijken we samen wat je tegenhoudt of belemmerd. Hierin komen er patronen ‘boven water’ en de bijbehorende conflicten of dilemma’s; maar ook de behoeften.

We zoeken samen naar mogelijkheden om de conflicten los te laten en de behoeften te vervullen. Je zult dan merken dat je je minder hoeft te identificeren met overlevingspatronen. In sessies werken we met het volwassen bewustzijnsperspectief en werken we in het hier en nu. Dit doen we door telkens weer af te stemmen op jezelf, op wat je op dit moment ervaart. We nemen de tijd om hier bewust van te raken, om te voelen en ervaren wat er van moment tot moment in je gebeurd.

Het mindfull gewaarzijn, bewust aanwezig zijn en in verbinding staan met wat je ervaart in jou van moment tot moment vergroot je vermogen tot

“ Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.”

Rumi

locatie

Ik werk in Amsterdam.

De sessies vinden plaats in mijn sessieruimte aan huis.

kosten

 • Kennismaking €45 (60 minuten)
 • Sessie €75
 • Zakelijk coaching tarief €80 (excl. 21% btw)
 • Het is (nog) niet mogelijk een gedeelte van de sessies vergoed te krijgen bij de zorgverzekering.

  annuleren of verzetten

  Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24u voor de afgesproken tijd. Daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht.

  locatie & kosten

  aanmeldings

  procedure

  kennismakingsgesprek

  Een klik tussen jou en mij is een belangrijk element voor het welslagen van het therapeutisch proces. Kennis maken en ervaren of die klik er is is de eerste stap.

  Voelen we beide een 'ja' en is er voldoende vertrouwen in een vervolg, dan plannen we een vervolgsessie in.

  vervolgsessie

  We zetten je wens centraal; wat zou je willen bereiken in de sessies samen, heb je daar een beeld bij of een gevoel? Zijn er gedachten over of is er een verlangen voelbaar?

  Van hieruit onderzoeken we wat er in de weg staat om hier vorm aan te geven in je dagelijks leven.

  behandelovereenkomst

  De behandelovereenkomst

  Onze afspraken worden concreet gemaakt in een behandelovereenkomst.

  Ik zie onze samenwerking als een co-creatie; je bent en blijft ten alle tijde actief betrokken bij je eigen ontwikkeling.

  maak een afspraak